Chystáte se na Kvídovu cestu za pokladem?

23. 7. 2019 -  Kvídovy hry

Jak vypadá Kvídův poklad a co dělat, když krabičku s pohádkovým příběhem a úkoly sní váš pes. Čtěte doplňující informace, ať vás při výpravě nic nepřekvapí.

1. Co se po cestě hledá?

Po cestě hledají děti malé krabičky se samolepkou Kvído cestovatele, ve kterých jsou umístěna razítka a část příběhu s úkoly pro mladší i pro starší děti. Pokud by krabička s úkolem na trase chyběla, nebo jste ji nemohli najít, máte všechny úkoly s příběhem v obálce s názvem – Tajná obálka pouze pro dospělé průvodce dětí na cestě za pokladem. Zde je celá pohádka i s úkoly a správnými odpověďmi k dispozici.

2. Jak vypadá poklad?

Poklad je dřevěná truhlička, kde jsou uschovány drobné dárky od Kvída - hopíci, klíčenky nebo třeba gumy.

3. Jak vypadá údržba Cesty za pokladem?

Zachovávat Cesty za pokladem v bezchybném chodu není jednoduché – počasí, zvířata nebo opotřebení materiálu můžou některé věci znehodnotit. Proto Cesty za pokladem udržují naši brigádnici, a to pravidelně, alespoň 1x týdně. Procházejí celou trasu, sledují, zda jsou krabičky uschované na správných místech, jestli některá nechybí, zda fungují razítka a doplňují poklady.

4. Co se na Cestě za pokladem může přihodit?

Krabičky jsou uschované volně v přírodě a přístupné všem, nejen našim cestovatelům, takže je třeba počítat s různými nástrahami, kterým se ale snažíme předejít. Tady jsou ty nejčastější:

  • je možné, že se krabičky na trase ztratí, vyhrabe je pes, nebo odnese cizí člověk. Lidé také nemusí krabičku vrátit na úplně stejné místo, nebo ji třeba schovají tak důkladně, že ji další hráči nenajdou.
  • v krabičce může chybět razítko, nebo nebude tisknout. Zpráva s příběhem může být vlhká a špatně čitelná po mnohonásobném použití, nebo špatném uzavření krabičky. V materiálech pro dospělé průvodce dětí máte pro tento případ celý pohádkový příběh i s úkoly a správnými odpověďmi, které můžete v těchto situacích využít.
  • příroda se v průběhu ročního období mění a může se stát, že místo s krabičkou je více zarostlé a hůře přístupné. Do míst může spadnout strom a bude nutné krabičku přemístit (to zohledňujeme v aktualizovaných verzích). Poslední aktuální verzi těsně před výletem si mohou i zákazníci se zakoupenou vytištěnou verzí stáhnout po zadání unikátního kódu u jednotlivých Cest za pokladem - https://www.kvido.cz/cs/cestovatel-cesty-za-pokladem.

5. Kdy a komu dané problémy hlásit?

Problémy nám hlaste na email: info@kvido.cz, jak je uvedeno i v poukazu. Pokusíme se je vyřešit, co nejdříve.

6. Proč PDF stojí skoro stejně jako tištěná verze?

Vymyslet všechny příběhy, vytipovat správnou trasu, najít vhodné úkryty pro krabičky i poklady, ale také pravidelně udržovat všechny cesty 6 měsíců v roce je opravdu velmi nákladné. Proto není tak velký cenový rozdíl mezi tištěnou verzí a PDF. Tištěnou verzi můžete navíc věnovat jako dárek.

7. Proč je cesta za pokladem určena pouze pro 1 rodinu?

Počet dárků, které se nám vejdou do truhličky s pokladem, je limitovaný. Proto si prosím vezměte z pokladu pouze odměnu dle počtu dětí ve vaší rodině (tj. 1-4 max). Samozřejmě se můžete na výlet vydat i s přáteli, ale z pokladu si na jeden poukaz vezměte maximálně 4 odměny. Moc děkujeme za vaši ohleduplnost k ostatním objevitelům.

Text: Albi  Foto: Albi a Unsplash